Søndag – i rusk uden regn


DSCN2137Hvor vindstyrken var ukomfortabel for mange sejlere om lørdagen blev det desværre ikke bedre om søndagen. Tværtimod blæste det lidt mere op og toppede omkring middagstid. Eneste lyspunkt var at det i det mindste ikke regnede. Dagen bød derfor på nogle alternative tilbud og træningshold.

Om formiddagen blev de øvede optimister sendt på vandet til en omgang hård kapsejladstræning ledet af Mathias Schack. Zoom-holdet, som til lejligheden var blevet suppleret med udvalgte 29er-sejlere, kom også på vandet. Andre 29er-sejlere muntrede sig i bølgene med nogle windsurfere fra TORM-traileren.

Det store flertal af sejlerne havde dog valgt Kaspers tørtrænings-kursus i introduktion til kapsejlads. Kurset bestod dels af en praktisk del hvor deltagerne skulle “sejle” en bane udlagt på græsplænen, og en teoretisk del der foregik i klublokalet. Herefter er der nok bare at læne sig tilbage og afvente at præmierne vælter ind.

En lille hård kerne af arbejdssky sejlere brugte i stedet for formiddagen på hård UNO-træning, som er et kortspil med sære kort og kryptiske regler. Redaktionens forståelse af disse regler er nærmest ikke-eksisterende, men kunne ved simpel empirisk observation konstatere at snyd og ukvemsord åbenbart indgår som en integreret del af spillet.

Frokosten blev indtaget på land for alle parter, da vejret ikke egnede sig til eksperimenter udi “seaside lunch”.

Eftermiddagen blev ikke meget bedre, da vinden stort set fastholdt sin styrke fra formiddagen. Sejlerne fik derfor igen tilbud om forskellige aktiviteter på land. Nogle af de større sejlere valgte fysisk træning efterfulgt af rundbold, mens de yngre kom på en turnusordning på TORM-traileren.

Efter at have afprøvet det nye køkken vil køkkenholdet gerne udtrykke deres fulde og udelte begejstring for de nye faciliteter. Det er næsten som om frikadellerne springer ind på bordet af sig selv. Fordoblingen af antallet af kaffemaskiner og køleskabe, de lysere omgivelser, og den størrre bordplads tæller altsammen på plussiden.

Menuen bestod denne aften af den berømte Hawaii-gryde, hvis ophav og tilvirkning er beskrevet i sidste års dagbog. Køkkenmestrene havde i år reduceret mængden af gryde i forhold til det lidt lavere antal sejlere. Men man havde nok glemt at tage højde for den store mængde gengangere fra de andre år blandt sejlerne, og at sejlere generelt spiser mere jo ældre de bliver. Resultatet var at der blev fuldstændigt spist op til et niveau hvor gryderne nærmest blev slikket rene.

Aftenens underholdning bestod i en holdkonkurrence for både sejlere og forældre, som var udformet som en serie af stafetløb med indbyggede opgaver og udfordringer. Konkurrencen var godt besøgt af flere hold i alle aldre. En 29er-sejler instruerede andet steds et hold 29er-sejlere-in-spe i hvordan man rigger en jolle til på forsvarlig vis, samtidigt med at en bande hardcore UNO-spillere fik tæsket lidt mere kort.

Alt i alt en tålelig dag, men vi glæder os til i morgen hvor vinden skulle blive mere medgørlig.

imageDSCN2138DSCN2136

Find os på Facebook

Login