Tirsdag – så ER det sommer


DSCN2225Breaking news: Sommeren er kommet til Herslev. Dagen startede let overskyet med meget let vind, men henad skippermøde-tid (10.00) var skyerne lettet og vinden frisket. Det betimelige i anvendelse af rigelige mængder solcreme blev derfor indskærpet for sejlere og forældre. Sidstnævnte har jo en tendens til at glemme sig selv når de render rundt og smører ungerne ind.

Ved morgenmaden måtte trænerne igen for gud ved hvilken gang indskærpe at man ikke må smide slikpapir over det hele, men at man aktivt skal opsøge en affaldsbeholder og aflevere det der. Muligheden for sanktioner i form af mistede slikprivilegier blev nævnt hvis nogen blev grebet i at forsynde sig yderligere.

Ellers forløb morgenmads-seancen efter den skabelon som alle er blevet vant til. Først skal hvert bord sikre at alle er ankommet og ingen er blevet væk, og at alle har vasket hænder. Dernæst vælger trænerne hvilket bord der må gå op og tage morgenmad fra buffeten. Dette fortsætter indtil alle borde har fået deres tur. Frokostmadpakken smøres ved samme lejlighed og pakkes i en køletaske der svarer til det hold man er på den formiddag.

Holdene bestod af det sædvanlige 29er-hold, et øvet opti-hold, et Zoom-hold, et blandet tomands-jolle-hold, et Ynglinge-hold og et TORM-trailer hold. Desuden blev en gruppe på 9 sejlere sendt på langfart i to kølbåde, sammen med bådenes ejere Lars og Henrik.

TORM-holdet havde fået besøg af Hanne Johne, som er ekspert i windsurfing og som velvilligt påtog sig at undervise de eventyrlystne i den ædle kunst at stå på et bræt med påmonteret sejl uden at vælte. De yngste valgte måske meget fornuftigt i stedet for at satse på kajakker og SUP-boards. Det er ganske underholdende at se en flot rollinger tumle rundt i vandet iført reglementeret våddragt og vest.

Alle deltagere indtog frokosten hjemme i lejren, på nær langfarts-piraterne som meget forudseende havde medbragt madpakkerne. De var dog hjemme til tiden, da vinden fortsatte med at være frisk og god.

Efter frokost var der byttet en lille smule om på holdene. 29er-teamet blev forstærket af en del øvede opti’er og Zoom-sejlere, som gerne ville prøve kræfter med fart-monstret. Et nyt langfarts-hold blev sendt afsted i de to kølbåde. Et opti-hold for de mindre øvede blev trænet af Mathias Schnack med landsholdssejler Daniel Hopmann som hjælpetræner. Daniel fik lært de unge sejlere nogle gode tricks, bland andet hvordan man laver rullevendinger på den fede måde.

Køkkenholdet var blevet lidt indebrændte af de sidste to dages situation med lidt for lidt mad og havde svoret en dyr ed om at det i dag sku’ bli’ løwn, sku’ det. Menuen bestod derfor af 21 kilo culottesteg, 30 kg kartofler, store skåle med salat, revne gulerødder, majs, bønner i marinade, samt en udsøgt sauce d’Herslev der havde simret på ægte okseben siden kl. 10 om formiddagen. Menuen blev malende introduceret af Ole Stærgaard som nok kunne gøre en glimrende karriere som overkelner på en bedre bistro. Om de unge mennesker pludseligt var blevet grebet af klædelig tilbageholdenhed eller om de reelt blev mætte kan vi jo ikke vide, men der var kød tilbage da alle havde forladt bordet. Også kartofler.

Der blev budt på flere aftenaktiviteter. Sejlere på 15 år og opefter fik mulighed for en sejltur i gummibåd til et hemmeligt sted, hvor der skulle hygges med medbragt snobrød og grillkul. For resten blev der tilbudt fri aftensejlads eller TORM-trailer underholdning. Desuden blev der fyret op i et bål på stranden, hvor der også kunne bages snobrød.

 

DSCN2222DSCN2241DSCN2248

Find os på Facebook

Login