Mandag - en ny skøn dag på vandet


Morgernerne i Herselv starter godt. Som på  alle dage starter vi dagen med morgenbadning for de superfriske (dem er der ikke så mange af) og kl. 7.30 for de friske, som er med på den fysiske morgentræning (dem er der lidt flere af) og morgenmad for alle kl. 8.30 uansat hvor frisk man er. Bunden lægges med bl.a. varm havregrød, og så er der varme hjemmelavdede boller - så tankerne vender lige taknemmeligt hjem til dem der har været så flittige og bagt.

Hver morgen holder lejrlederen, Ilene, møde for trænere og et par forældre, hvor dagens program tales igennem og der følges op lejrens regler, trivsel og puls, så der eventuelt kan optimeres hen ad vejen. Jo, der er virkelig styr på det.

I dag starter vi med en følelse af vind på ca. 6-7 m/sek, selvom den kun skulle ligge på 3-4.

Opti-C sejlerne tog med Kasper på vandet - sammen med en af de ældre sejlere, som hjælpetræner. De havde fokus på at se efter titkles, hvordan man skal "gå rundt" i båden og bevæge roret rigtigt i vendingerne - dvs. de er blevet bedre til at sejle kryds. Nogle kæntrede og gaven man fik med, når man rejste båden op igen, var en båd fyldt med vandmænd, da de ligger i vandet i store stimer.

De to yngste opti-er var på tur sammen med de mindre søskende i Henriks private BB-10meter, hvilket var et stort hit.

De mere erfarne optimister trænede driveøvelser, som kan udnyttes ved starter. Og derudover Schnacks berømte Spanioler-vendinger. Der blev små interne kåringer til gruppens bedste timing med at drive ned til startlinjen - og til den der blev dagens  kamikaze-pilot dvs. den der var tættest på at støde ind i andre. Hvad de nok ikke selv ved, er at ordet kamikaze på japansk betyder guddommelig vind.

De store 29ere tog på tur til Vedled tæt på Roskilde. Det tager ca. 1,5 time hver vej. Deres fokus har i dag været på fart, fart og fart samt vendinger og bomninger. En stor udfordring var navigationen - især på tilbageturen, hvor der er meget lavt vand og en meget smal sejlrende. En god navigationsøvelse.

Ynglingene var også på tur. Det hed sig, at den bedste måde at finde et egnet sted at lægge for anker ville være at sejle så langt ind at man kunne se bunden. Det havde bare den lille ulempe at den ene Yngling så gik på grund !! Ups.

Køkkenet får i dag en Michelin Stjerne for grillet Culottesteg. Uhmmmmm.

I dag har vejret været skønt for sejlere: vind og sol. Hen på eftermiddagen løjede det lidt og aftenen bragte en smule torden med sig. Men nu sidder vi og nyder den smukkeste solnedgang :)). Alle meget trætte og tilfredse.

DSC 0031 - KopiDSC 0033 - Kopi

Find os på Facebook

Login