VANDvittige øjeblikke (søndag)


Dagen starter med den obligatoriske morgentræning for de ældste lejrdeltagere. De yngre må gerne være med, men det er frivilligt. Sover de store derimod over sig, degraderes de til en farvegruppe under dem med tidligere sengetider. Men det er ikke noget problem – de store er seje og friske. En efterfølgende morgendukkert fulgte på eget ønske af to af de store gutter Jeppe og Daniel. Jeppe havde saltvandsshampo med og udbrød efterfølgende: jeg har sgu aldrig været så ren på Herslev før. Det fik mig til at høre, hvor mange gange han har været med på lejren: siden lilla trøje, var svaret. Et hurtigt kig i billedarkivet oversætter dette til 2011.

DSC06533I formiddagens træningspas var der god vind skiftende i styrke, hvilket gav gode udfordringer til nogle og et par dukkerter til andre. Nogle tog ind, andre tog ud og én slugte en vandmand. Selv de yngste optimister på 8-10 år var ude på vandet med stort smil på læberne og vinden susende om ørerne, fortæller en imponeret træner. Om eftermiddagen tog vinden til i styrke, så kun de meget trænede sejlere tog på vandet, mens de øvrige lavede en slags triatlon på land. Drengene i 5.70er-båden målte en fart på ca. 18 knob – ca. 35 km/t. De mest erfarne Zoom8 sejlere synes det var en fest på trods af over 12m/sek i pustene. En træner skulle ud og prøve kræfter i en 29er – det kostede en knækket rorpind, men til gengæld fik sejlerne sug i maven, da de fløj afsted og lærte en masse.

Appetitten fejler ikke noget efter sådan en dag, og køkkenet disker op med en fantastisk morgenmad med havregrød og hjemmebagte boller, den skønneste eftermiddagsfrugt og en ret alle kan lide til aftensmad: Hawaiigryde.

Man mærker, at sejlerne er ved at falde til – i hvert fald er der en vis gruppe unge drenge, der har etableret sig med blomsterkrukker ved teltindgangen. Sig ikke, at det er en pigeting, at få det hele til at se indbydende ud.

Aftenprogrammet står på surfing og fodbold udover den rørende godnatlæsning af Jonas for de mindste. Og måske bliver der også tid til at kigge lidt billeder her

(Galleriet opdateres løbende)

DSC06559  DSC06381

DSC06284  DSC06249

Find os på Facebook

Login